Begravning Södertälje med omnejd – Ordna begravning online – Södertälje Begravningsbyrå i Södertälje

Begravning Södertälje med omnejd

Begravning Södertälje: Ordna begravning online

Du kan ordna begravning i Södertälje med omnejd här – online – via vår tjänst Begravningsbyrån Online. Ordna komplett begravning i lugn och ro, på nätet. Tillgängligt för alla begravningar i Södertälje, Salem, Järna, Enhörna, Hölö Mörkö, Mölnbo, Vagnhärad, m.fl. Här kan du planera och beställa hela begravningen i Södertälje med omnejd, alltid med personlig hjälp. Tjänsten Begravningsbyrån Online låter dig ordna begravningen, se priser och skicka ditt underlag till oss. När du gjort det får du sedan alltid en personlig kontakt och du kan alltid ändra dina val i efterhand. Varmt välkommen!

Begravningar Södertälje - Beställ begravning online - Begravningsbyrån Online - Södertälje Begravningsbyrå Södertälje

Begravning Södertälje: Hjälp finns nära dig dygnet runt!

Vi finns nära dig och har öppet när du behöver oss! Vid dödsfall når du oss alltid dygnet runt. Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss för frågor och rådgivning kring bl a begravningar i Södertälje med omnejd, hur man gör vid dödsfall, dödsannonser, anmälan till Minnesstund efter begravningen, beställa blommor till begravningen, minnesgåvor, kistor, urnor, gravstenar, broschyrer (med omfattande svar på alla möjliga frågor kring begravningar & familjejuridik), komplett juridisk hjälp i samband med begravningar, Livsarkivet, försäkringsinventering, med mycket mera. Du har alltid möjlighet att komma i personlig kontakt med oss genom att ringa telefonnumret: 08 – 550 303 37 (vår dygnet runt öppna jour). Varmt välkommen!

Begravning Södertälje: Att ordna begravningen

En begravning är ett sätt att ta farväl av en anhörig och för att kunna dela sorgen med andra.

Att anordna begravning kan vara ett sätt att bearbeta bortgången och att inse vad som har hänt. Det är viktigt att ha vänner och släkt omkring sig när man förlorat någon. Tillsammans kan man diskutera hur man vill att begravningen ska utformas. Om den avlidne hade några egna önskemål skall de givetvis följas.

När du känner dig redo för att ta kontakt med oss på Södertälje Begravningsbyrå finns det olika möjligheter att beställa & ordna begravningen:

 • Ordna hela begravningen i lugn och ro på nätet – se strax ovan, här på denna sida
 • Besök begravningsbyrån efter att bokat tid via telefon (vi har jour dygnet runt) eller via mail / kontaktformulär.
 • Begravningsbyrån gör hembesök.
 • Via ett telefonmöte om Ni t.ex. är boende på annan ort.

Det är inget krav att göra sig förberedd inför besöket på begravningsbyrån, dock kan det vara skönt att få läsa lite om de punkter som kommer att tas upp vid besöket.

Tips! Läs gärna broschyren: ”Hur gör jag nu?” för omfattande info och hjälp kring vad du bör tänka på och hur du gör vid dödsfall.

Vi arrangerar begravningar främst i vårt närområde – begravningar i Södertälje, Salem, Järna, Enhörna, Hölö Mörkö, Mölnbo, Vagnhärad, m.fl –  men även begravningar i Stockholm, begravningar i hela Stockholms län och begravningar i Sörmland. Vi kan även hjälpa Er med kortare och längre transporter av avliden, samt med begravning på annan ort.

Begravning Södertälje: Direktsänd begravning

Redan sedan våren 2020 erbjuder vi på Södertälje Begravningsbyrå möjligheten att närvara på begravningar direktsänt över internet – via en direktsänd begravning.

Tekniken för dig hemma är enkel och går till på ungefär samma sätt som en direktsändning av TV- eller streamingtjänster. Om dina gäster tillhör en riskgrupp pga Covid-19, är fast i karantän eller befinner sig utomlands, kan vi erbjuda gäster att delta vid begravningen via en länk.

Lösningen passar också större begravningsceremonier inomhus där deltagarantalet förväntas bli mer än vad som är möjligt och alla helt enkelt inte tillåts närvara. Vi på begravningsbyrån sköter allt det praktiska, såväl administration som teknik. Om det av olika skäl inte skulle vara möjligt att direktsända begravningen, kan vi filma begravningen för att ni ska kunna visa denna i efterhand.

Under begravningsakten ligger fokus på officianten, blommor och kistan, inte på gästerna. Det handlar om dels om lagstadgad integritet, dels att känslan ska ligga så nära den verkliga upplevelsen som möjligt.

Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Begravning Södertälje: Begravningsceremonin

En vanlig begravningsceremoni brukar vara uppbyggd på detta sätt:

 • Ingångsmusik
 • Solosång eller instrumentellt solo (valfritt)
 • Psalm
 • Griftetal, överlåtelse & bön
 • Eventuellt Psalm
 • Begravningsbön
 • Fader vår
 • Psalm
 • Avskedstagande (vid kremationsbegravning)
 • Solosång eller instrumentellt solo (valfritt)
 • Utgångsmusik
 • Vid jordbegravning kan avskedstagandet antingen tas i kyrkan eller ute vid graven, det är beroende på om anhöriga vill närvara vid gravsättningen.

Begravning Södertälje: Borgerlig begravning

Borgerlig begravning är ett alternativ till en kyrklig begravning. Den består ofta av musik och diktläsning. En borgerlig begravning är en begravningsceremoni där man som anhörig helt fritt kan bestämma hur begravningsakten ska utformas. Den kan innehålla religiösa förtecken, men den kan också vara helt utan religiösa ritualer eller uttalanden. Vem som helst kan välja att ha en borgerlig begravning, oavsett om den avlidne tillhör Svenska Kyrkan eller något annat trossamfund eller inte tillhör något trossamfund alls.

Begravning Södertälje: Direktkremation

Det finns ingen lag på att man måste ha en begravningsceremoni, det är endast själva gravsättningen av aska eller kista som är lagstadgad. En del väljer att avstå från en begravningsceremoni.

Detta brukar kallas för direktkremation eller kremation utan ceremoni. Vid dessa är vi två medarbetare som klär och kistlägger den avlidna, och transporterar kistan till kremation. Ofta sker sedan gravsättning utan anhöriga eller att askan strös i en minneslund utan att någon finns närvarande.

Det kan finnas goda skäl till en begravning utan ceremoni. En del familjer har tagit ett ordentligt avsked på sjukhuset och anser att en ceremoni inte behövs. Ibland är det också ett önskemål från den avlidne själv. Men vi märker också att många likställer en begravningsceremoni med begravning i kyrka eller kapell. Idag finns fler alternativ.

Vi menar att det viktigaste inte är att ha en traditionell begravning. Det viktiga är att hedra och minnas tillsammans eller för den delen att dela sorgen. Även om du väljer en begravning utan ceremoni så behöver du inte avstå från att samla de allra närmaste, kanske på ett café eller hemma. Eller bara ha ett avsked i sjukhuskapellet, vi erbjuder också hjälp med ett mer ceremoniellt avsked om ni så skulle önska. Det finns många möjligheter till ett fint avsked.

Vi som begravningsbyrå hjälper dig, inte bara med en direktkremation, utan även med allt runt, antingen det är intyg och information för att kunna betala räkningar, eller bouppteckning och juridik vid dödsfall. Vi kan också utforma en dödsannons och en minnessida.

Men fundera en extra gång om du väljer begravning utan ceremoni, kanske vore det skönt att samlas i all enkelhet för att få ett avslut och ett avsked av en person som levt ibland oss.

Begravning Södertälje: Akt med urna

Begravning med urna har blivit ett alternativ till den klassiska begravningen med kista. En fördel är att det kan öka friheten över var och när man kan arrangera en begravningsceremoni, då man kan bära med sig en urna i princip var som helst. Skall den avlidne gravsättas i en urngrav så kan man ha gravsättningen direkt efter akten och därmed slippa planera in ytterligare ett tillfälle för själva gravsättningen.

Akt med urna även kallad begravning med urna, kan ske som en borgerlig begravning i ett kapell eller på valfri plats, eller i en kyrka enligt Svenska kyrkans ordning alternativt inom annat trossamfund. Detta efter samråd med begravningsbyrån och tjänstgörande präst.

I somliga fall är en anledning till att välja akt med urna, att man inte hinner ha begravningen inom de lagstadgade 30 dagarna. Har kistan blivit kremerad så kan gravsättningen och begravningsakten ske inom ett år. En akt med urna kan ordnas tidigast två veckor efter dödsfallet.

Traditionell psykologisk vetenskap påbjuder emellertid att man antingen tar avsked av den avlidna kroppen eller utför begravning med kista, detta för att vi som människor ska förstå att dödsfallet verkligen har inträffat.

Hos oss på begravningsbyrån i Södertälje får ni hjälp med att planera begravningen med urna så att det passar era önskemål. Möjligheterna är många. Kontakta oss på begravningsbyrån så berättar vi mer!

Begravning Södertälje: Representanten

Representanten från vår begravningsbyrå i Södertälje finns på plats i god tid före begravningen och ansvarar för att lokalen är iordninggjord och för att samordna programmet med övriga deltagare som officianten, organisten, vaktmästaren m.fl. Representanten tar även ansvaret att alla blommor till begravningen utplaceras. Vi sammanställer ett minnesalbum som skickas till anhörig ungefär en vecka efter begravningen. Detta minnesalbum innehåller information om begravningsakten, en blomsterförteckning samt fotografier. Fotografierna medföljer även i digital form.

Begravning Södertälje: Begravningsmusik

Psalmer bestäms oftast i samråd med officianten, däremot bestäms oftast in- och utgångsmusik på begravningsbyrån. Eventuell solosång samt CD-musik bestäms även den vid besöket på begravningsbyrån. Vi på begravningsbyrån hjälper gärna till vid anlitandet av solister om inte Ni själva har eget önskemål.

Klicka här för att lyssna på några utvalda musikstycken >>

Begravning Södertälje: Miljövänlig begravning

Vi på Södertälje Begravningsbyrå har insett att även vi och vår bransch måste göra vårt för att bidra till att lösa klimatproblemen. Södertälje Begravningsbyrå satsar därför på att erbjuda ett brett utbud av miljövänliga alternativ vad gäller val av begravning, begravningstjänster & begravningsprodukter. Nedan har vi samlat mer info om detta, samt om vad du som kund kan göra för att bidra till bättre miljö.

Valet av kista och urna

Valet av kista och urna

Vi har ett nytt miljövänligt sortiment av kistor och urnor. Alla våra produkter är tillverkade i Sverige, också det för att minska klimatpåverkan vid transporter. För att fler ska välja våra miljövänliga begravningsprodukter, har vi valt att tillhandahålla dessa till bra priser.

Kistor: Naturkistan

Kistor: Naturkistan

Vår Naturkista är certifierad enligt FSC® för hållbart skogsbruk, en kista i furu, limmad med miljövänligt lim. Certifieringen innebär att kistan följer standarder för skogsbruk och spår¬barhet som garanterar att trävarorna kommer från ett skogsbruk som tar hänsyn till såväl människor som miljö.

Urnor

Urnor

Vi har urnor av bland annat munblåst glas från Småland, urnor av formpressad sand från vår svenska kust, allt för att bidra till ett hållbart klimat.

Utformningen av begravningen

Utformningen av begravningen

Genom val av säsongens blommor och ekologisk eller vegetarisk mat till minnesstunden, kan även små val och förnyelse bidra till mer miljövänliga begravningar.

Gravsättningen

Gravsättningen

Valet av gravsättning kan ha en inverkan på miljön med anledning av tranporter. Vid kremation kan utsläpp vid transport till och från krematoriet ske, liksom vid själva kremationen. Vid jordbegravning sker även där en transport, men kanske i många fall inte lika långt.

Råd från begravningsrådgivaren

Råd från begravningsrådgivaren

Tillsammans med våra kunder kan vi utforma en begravning som medför kortaste transportsträckor och total sett lägst möjliga klimatavtryck.

Det finns alla anledningar till att besöka oss och välja klimatsmart.

”Vi behöver värna vår tid här på jorden, men samtidigt också tänka på vilka avtryck vi lämnar. För det kommer en tid när den jord vi lever av ska lämnas över till våra barn.” Södertälje Begravningsbyrå – lokalt familjeföretagande i framkant.

Begravning Södertälje: Kapell för begravningar i Södertälje med omnejd

Vi på begravningsbyrån hjälper dig med vilka tider som finns lediga i respektive kapell. Fler alternativ finns. Vi anordnar även begravningar i kapell & kyrkor i hela Stockholms län och Södermanland.

Södertälje kyrkogård: Södertälje Gravkapell

Södertälje kyrkogård: Södertälje Gravkapell

Gravkapellet är den gula byggnad med vita kolonnader som ligger längs med Stockholmsvägen på den äldre delen av Södertälje kyrkogård. Lokalen för begravning rymmer 65 sittplatser och är handikappanpassad. Parkering finns nära, adress Stockholmsvägen 30.

Södertälje kyrkogård: Löftets kapell

Södertälje kyrkogård: Löftets kapell

Löftets kapell är det mindre av de två kapellen som ligger i gamla krematoriebyggnaden på Södertälje kyrkogård. Lokalen för begravning rymmer 40 sittplatser och är handikappanpassad. Parkering finns i anslutning till kapellet, Jakob Borgmästares väg 54.

Södertälje kyrkogård: Ljusets kapell

Södertälje kyrkogård: Ljusets kapell

Ljusets kapell är det större av de två kapellen som ligger i gamla krematoriebyggnaden på Södertälje kyrkogård. Lokalen för begravning rymmer 100 sittplatser och är handikappanpassad. Parkering finns i anslutning till kapellet, Jakob Borgmästares väg 54.

Tveta kyrkogård: Kapell för begravning

Tveta kyrkogård: Kapell för begravning

Tveta kyrkogård ligger strax utanför Södertälje med vacker utsikt över sjön Måsnaren, åkrar och ängar. Tveta kapell rymmer 20 sittplatser och är handikappanpassad. Parkering i anslutning till kyrkogården/begravningsplatsen, med adress Tvetaberg 37.

Turinge kyrkogård: Kapell för begravning

Turinge kyrkogård: Kapell för begravning

Turinge kapell på Turinge kyrkogård används främst vid borgerliga begravningar i Nykvarn. Kapellet är synligt från motorvägen E4:an, och parkering finns i anslutning till kyrkan och kyrkogården/begravningsplatsen.

Begravning Södertälje: Kyrkor för begravningar i Södertälje med omnejd

Vi på begravningsbyrån hjälper dig med vilka tider som finns lediga i respektive kyrka. Fler alternativ finns. Vi anordnar även begravningar i kyrkor och kapell i hela Stockholms län och Södermanland.

Tveta kyrka

Tveta kyrka

Den över 800 år gamla Tveta kyrka på Tveta kyrkogård rymmer 80-90 sittplatser. I Tvetasalen en trappa ner, som kan användas för minnesstunder ryms 30 sittplatser. Parkering i anslutning till kyrkogården/begravningsplatsen, med adress Tvetaberg 37.

S:t Ragnhilds kyrka

S:t Ragnhilds kyrka

S:t Ragnhilds kyrka vid Stortorget i Södertälje centrum är Södertälje stads stora kyrkobyggnad från tidigt 1600-tal. Kyrkan ramas in av Mälaregatan, Storgatan och Jovisgatan. Kyrkan rymmer 350 personer. Lokalen är handikappanpassad.

Hagabergs kapell

Hagabergs kapell

Hagabergs kapell är en träkyrka belägen på Hagabergs folkhögskolas område, omgiven av parkens grönska. Vid begravning rymmer Hagabergs kapell 150 sittplatser. Lokalen är handikappanpassad. Parkering finns i anslutning till området med adress Erik Dahlbergs väg 60.

Alla Helgons kyrka

Alla Helgons kyrka

Alla Helgons kyrka i Östertälje invigdes 1962 och är en byggnad av modernare snitt i betong och rostfritt stål. Kyrkan rymmer 160 sittplatser och är handikappanpassad. Adressen är Nedre Egilsvägen och klockstapeln är synlig från Östertälje station. Lokal för minnesstund finns i anslutning till kyrkobyggnaden. Parkering nedanför kyrkan.

Brunnsängs kyrka

Brunnsängs kyrka

I stadsdelen Brunnsäng i Södertälje ligger den varmt tegelröda Brunnsängs kyrka som invigdes 1982. Församlingshemmet ligger i samma byggnad. Lokalen för begravning rymmer 104 sittplatser. Lokalen är handikappanpassad. Parkering finns i anslutning till kyrkan på adress Häradsvägen 8.

Lina kyrka

Lina kyrka

Lina kyrka invigdes 1995 och är en mindre kyrka där kyrkolokalen rymmer 70 sittplatser. Kyrktorget för minnesstund rymmer 50 sittplatser. Parkering finns i anslutning till kyrkan på adress Tegelbruksvägen 6. Lokalen är handikappanpassad.

Hovsjö kyrka

Hovsjö kyrka

När bostadsområdet Hovsjö uppfördes i början av 1970-talet bestämdes att Hovsjö kyrkan skulle byggas integrerad med övrig kommunal verksamhet. Kyrkan invigdes 1975 och är anpassad för 60 sittplatser. Adressen är Gröndalsvägen.

I centrala Södertälje finns även Pingstkyrkan, Baptistkyrkan och Missionskyrkan där begravningar anordnas, likaså i S:t Ansgars kyrka – katolska kyrkan i Södertälje, såväl som de större kyrkorna S:t Afrem och S:t Jacob.

Ytterenhörna kyrka

Ytterenhörna kyrka

Ytterenhörna kyrka i Enhörna församling är en medeltida kyrka uppförd på sent 1100-tal eller tidigt 1200-tal. Lokalen är anpassad för begravning. Adressen är Tuna 1, Enhörna.

Överenhörna kyrka

Överenhörna kyrka

Överenhörna kyrka i Enhörna församling är en av Södermanlands många medeltida kyrkor. Lokalen är anpassad för begravning.

Överjärna kyrka

Överjärna kyrka

Överjärna kyrka ligger på Överjärna kyrkogård centralt i Järna, strax intill församlingshemmet. Kyrkan byggdes under slutet av 1100-talet och rymmer 150 sittplatser. Parkering finns centralt i Järna i anslutning till kyrkan.

Församlingshemmet i Järna

Församlingshemmet i Järna

Församlingshemmet i Järna ligger inne i centrala Järna, bredvid Överjärna kyrka. Här finns flera lokaler som rymmer upp till 150 personer. Stora salen rymmer 100 personer, lilla salen rymmer 50 personer. I Cafeterian ryms 40 personer. Parkering finns centralt i Järna i anslutning till församlingshemmet i Järna.

Ytterjärna kyrka

Ytterjärna kyrka

Ytterjärna kyrka ligger vackert på en höjd ovanför Järnafjärden, naturskönt strax öster om E4:an. Kyrkan rymmer cirka 150 personer. Intill Ytterjärna kyrka finns kyrkskolan som kan användas vid minnesstunder. Kyrkskolan i Ytterjärna rymmer upp till 50 personer.

Vårdinge kyrka

Vårdinge kyrka

Vårdinge kyrka på kyrkogården i Vårdinge är en av tre församlingskyrkor i Järna-Vårdinge pastorat, vid sjön Sillen, mellan Mölnbo och Gnesta. Vårdinge kyrka byggdes på 1100-talet men har fått mycket av sitt utseende från 1800-talet. Vårdinge kyrka rymmer 150 personer. Sockenstugan i Vårdinge går att använda som lokal för minnesstunder. Sockenstugan rymmer upp till 60 personer.

Turinge kyrka

Turinge kyrka

Turinge kyrka i Turinge-Taxinge församling i Nykvarn uppfördes från 1100-talet. Kyrkan är synlig från motorvägen och parkering finns i anslutning till kyrkan och kyrkogården/begravningsplatsen. I anslutning till Turinge kyrka ligger gamla skolan där minnesstunder kan arrangeras för mindre sällskap.

Taxinge kyrka

Taxinge kyrka

Taxinge kyrka ligger vackert i den Sörmländska naturen strax innan Taxinge slott och slottsparken. Vägbeskrivning: E20, avfart nr 140 mot Järna/Nykvarn, följ vägen mot Taxinge slott, ca 12 km.

Nykvarnskyrkan

Nykvarnskyrkan

Nykvarnskyrkan är en mindre kyrka som är belägen i Nykvarns centrum och uppfördes 1974. Lika centralt i Nykvarn ligger Herrgården, där minnesstund efter begravningen ofta äger rum.

Salems kyrka

Salems kyrka

Salems kyrka på Salems kyrkogård ligger utmed motorvägen E 4:an, vackert vid en udde till Bornsjön. Salems kyrka uppfördes på 1100-talet. I anslutning till Salems kyrka ligger Salems kyrkskola för minnesstunder. De två mindre salarna S:t Erik och S:t Alban rymmer 40 personer vardera. I den stora salen S:t Botvid ryms 80 personer. I Salems församling finns också Säby kyrka och församlingshem, mitt emot Salems centrum.

  Begravning Södertälje - Ordna begravning online - Södertälje Begravningsbyrå i Södertälje - 2  
 • Fyll i Livsarkivet online - En hyllning till livet!
 • Platsen där alla kan hitta information om avlidna personer
 • Beställ begravning i Södertälje med omnejd. I det här verktyget kan du planera begravningen och skicka in din beställning till oss. Vi återkommer sedan till dig och tillsammans går vi igenom dina val. Du kan även välja att spara din planering och återkomma till den senare, själv eller tillsammans med din begravningsrådgivare.