Bouppteckning Södertälje – Komplett juridisk hjälp vid begravning – Södertälje Begravningsbyrå i Södertälje

Bouppteckning Södertälje

Bouppteckning Södertälje: Komplett, auktoriserad hjälp med bouppteckning i Södertälje med omnejd

Södertälje Begravningsbyrå tillhandahåller komplett, auktoriserad hjälp med bouppteckning i Södertälje, Salem, Järna, Enhörna, Hölö Mörkö, Mölnbo, Vagnhärad, m fl. Du är varmt välkommen att kontakta oss närsomhelst – för komplett, experthjälp med bouppteckning. En bouppteckning skall ske inom tre månader från dödsdagen. En bouppteckning fastställer vilka som är dödsbodelägare och vilka tillgångar och skulder som finns i dödsboet. Bouppteckningen kan vara mer eller mindre komplicerad och har man själv inte de juridiska kunskaperna bör man absolut ta hjälp med detta. Vi på Södertälje Begravningsbyrå är en auktoriserad begravningsbyrå i Södertälje som erbjuder komplett hjälp med bouppteckning i Södertälje med omnejd. Formulär och information om bouppteckning kan annars beställas eller laddas ner även från Skatteverkets webbplats.

Bouppteckning Södertälje: Krav som är till för att skydda dödsbodelägare

Bouppteckningen ska upprättas enligt vissa krav som är till för att skydda varje enskild dödsbodelägare. Den är en dokumentation över vilka som är dödsbodelägare, efterarvingar och testamentstagare. Att upprätta en bouppteckning ställer krav på en gedigen kunskap inom familjejuridiken. En felaktigt upprättad bouppteckning kan få följdverkningar för delägarna i boet. Om ni bokar bouppteckning genom oss erbjuds ni även fortsatt hjälp med dödsboförvaltning och arvskifte. Ett arvskifte kan ske på distans, utan behov av flera möten eller besök på bank. Fråga oss gärna så berättar vi mer!

Bouppteckning Södertälje: När tillgångar saknas

När dödsboet inte har andra tillgångar, bankmedel och lösöre, än att de täcker kostnaden för begravningen och gravstenen, kan man i stället för en bouppteckning ansöka hos kommunen om att göra en dödsboanmälan. Det är då kommunen som gör denna dödsboanmälan.

Bouppteckning Södertälje: Om en fastighet finns bland dödsboets tillgångar

Om det finns en fastighet bland dödsboets tillgångar måste en bouppteckning alltid göras. Ladda gärna ned vår broschyr ”Juridik vid dödsfall” som du hitttar här bland många andra hjälpsamma broschyrer om begravningar och familjejuridik.

I broschyren ”Juridik vid dödsfall” hittar du mer info om detta, samt annan tillförlitlig vägledning kring bouppteckning. Du är förstås också alltid hjärtligt välkommen att kontakta oss på Södertälje Begravningsbyrå för komplett, professionell & fullt auktoriserad hjälp med boupppteckning – vi finns här för dig.

Bouppteckning Södertälje: Beställ bouppteckning

Du kan enklast beställa bouppteckning i samband med att du ordnar komplett begravning online, här i vårt lätthanterliga verktyg Begravningsbyrån Online: Planera & beställ begravning i Södertälje, Salem, Järna, Enhörna, Hölö Mörkö, Mölnbo, Vagnhärad, m fl, men det går förstås även alldeles utmärkt att skicka ett meddelande till oss, ringa till oss eller besöka oss.

Bouppteckning Södertälje - Komplett juridisk hjälp vid begravning - Södertälje Begravningsbyrå i Södertälje - 2  
  • Fyll i Livsarkivet online - En hyllning till livet!
  • Platsen där alla kan hitta information om avlidna personer
  • Beställ begravning i Södertälje med omnejd. I det här verktyget kan du planera begravningen och skicka in din beställning till oss. Vi återkommer sedan till dig och tillsammans går vi igenom dina val. Du kan även välja att spara din planering och återkomma till den senare, själv eller tillsammans med din begravningsrådgivare.