Begravning i Södertälje

Begravningsbyrån hjälper Dig med vilka tider som finns lediga i respektive kyrka eller kapell.

Kapell för begravning på Södertälje kyrkogård

Södertälje Gravkapell

Gravkapellet är den gula byggnad med vita kolonnader som ligger längs med Stockholmsvägen på den äldre delen av Södertälje kyrkogård. Lokalen för begravning rymmer 65 sittplatser och är handikappanpassad. Parkering finns nära, adress Stockholmsvägen 30.

Löftets kapell i Södertälje

Löftets kapell är det mindre av de två kapellen som ligger i gamla krematoriebyggnaden på Södertälje kyrkogård. Lokalen för begravning rymmer 40 sittplatser och är handikappanpassad. Parkering finns i anslutning till kapellet, Jakob Borgmästares väg 54.

Ljusets kapell i Södertälje

Ljusets kapell är det större av de två kapellen som ligger i gamla krematoriebyggnaden på Södertälje kyrkogård. Lokalen för begravning rymmer 100 sittplatser och är handikappanpassad. Parkering finns i anslutning till kapellet, Jakob Borgmästares väg 54.

Kapell för begravning på Tveta kyrkogård

Tveta kyrkogård ligger strax utanför Södertälje med vacker utsikt över sjön Måsnaren, åkrar och ängar. Tveta kapell rymmer 20 sittplatser och är handikappanpassad. Parkering i anslutning till kyrkogården/begravningsplatsen, med adress Tvetaberg 37.

Kapell för begravning på Turinge kyrkogård

Turinge kapell på Turinge kyrkogård används främst vid borgerliga begravningar i Nykvarn. Kapellet är synligt från motorvägen E4:an, och parkering finns i anslutning till kyrkan och kyrkogården/begravningsplatsen.

Kyrkor för begravning i Södertälje

Tveta kyrka

Den över 800 år gamla Tveta kyrka på Tveta kyrkogård rymmer 80-90 sittplatser. I Tvetasalen en trappa ner, som kan användas för minnesstunder ryms 30 sittplatser. Parkering i anslutning till kyrkogården/begravningsplatsen, med adress Tvetaberg 37.

S:t Ragnhilds kyrka

S:t Ragnhilds kyrka vid Stortorget i Södertälje centrum är Södertälje stads stora kyrkobyggnad från tidigt 1600-tal. Kyrkans ramas in av Mälaregatan, Storgatan och Jovisgatan. Kyrkan rymmer 350 personer. Lokalen är handikappanpassad.

Hagabergs kapell

Hagabergs kapell är en träkyrka belägen på Hagabergs folkhögskolas område, omgiven av parkens grönska. Vid begravning rymmer Hagabergs kapell 150 sittplatser. Lokalen är handikappanpassad. Parkering finns i anslutning till området med adress Erik Dahlbergs väg 60.

Alla Helgons kyrka

Alla Helgons kyrka i Östertälje invigdes 1962 och är en byggnad av modernare snitt i betong och rostfritt stål. Kyrkan rymmer 160 sittplatser och är handikappanpassad. Adressen är Nedre Egilsvägen och klockstapeln är synlig från Östertälje station. Lokal för minnesstund finns i anslutning till kyrkobyggnaden. Parkering nedanför kyrkan.

Brunnsängs kyrka

I stadsdelen Brunnsäng i Södertälje ligger den varmt tegelröda kyrkan som invigdes 1982. Församlingshemmet ligger i samma byggnad. Lokalen för begravning rymmer 104 sittplatser. Lokalen är handikappanpassad. Parkering finns i anslutning till kyrkan på adress Häradsvägen 8.

Lina kyrka

Lina kyrka invigdes 1995 och är en mindre kyrka där kyrkolokalen rymmer 70 sittplatser. Kyrktorget för minnesstund rymmer 50 sittplatser. Parkering finns i anslutning till kyrkan på adress Tegelbruksvägen 6. Lokalen är handikappanpassad.

Hovsjö kyrka

När bostadsområdet Hovsjö uppfördes i början av 1970-talet bestämdes att kyrkan skulle byggas integrerat med övrig kommunal verksamhet. Kyrkan invigdes 1975 och är anpassad för 60 sittplatser. Adressen är Gröndalsvägen.

I centrala Södertälje finns även Pingstkyrkan, Baptistkyrkan och Missionskyrkan där begravningar anordnas, likaså i S:t Ansgars kyrka - katolska kyrkan i Södertälje, såväl som de större kyrkorna S:t Afrem och S:t Jacob.

Ytterenhörna kyrka

Ytterenhörna kyrka i Enhörna församling är en medeltida kyrka uppförd på sent 1100-tal eller tidigt 1200-tal. Lokalen är anpassad för begravning. Adressen är Tuna 1, Enhörna.

Överenhörna kyrka

Överenhörna kyrka i Enhörna församling är en av Södermanlands många medeltida kyrkor. Lokalen är anpassad för begravning.

Överjärna kyrka i Järna

Överjärna kyrka ligger på Överjärna kyrkogård centralt i Järna, strax intill församlingshemmet. Kyrkan byggdes under slutet av 1100-talet och rymmer 150 sittplatser. Parkering finns centralt i Järna i anslutning till kyrkan.

Församlingshemmet i Järna

Församlingshemmet ligger inne i centrala Järna, bredvid Överjärna kyrka. Här finns flera lokaler som rymmer upp till 150 personer. Stora salen rymmer 100 personer, lilla salen rymmer 50 personer. I Cafeterian ryms 40 personer. Parkering finns centralt i Järna i anslutning till församlingshemmet i Järna.

Ytterjärna kyrka utanför Järna

Ytterjärna kyrka ligger vackert på en höjd ovanför Järnafjärden, naturskönt strax öster om E4:an. Kyrkan rymmer cirka 150 personer. Intill Ytterjärna kyrka finns kyrkskolan som kan användas vid minnesstunder. Kyrkskolan i Ytterjärna rymmer upp till 50 personer.

Vårdinge kyrka

Vårdinge kyrka på kyrkogården i Vårdinge är en av tre församlingskyrkor i Järna-Vårdinge pastorat, vid sjön Sillen, mellan Mölnbo och Gnesta. Vårdinge kyrka byggdes på 1100-talet men har fått mycket av sitt utseende från 1800-talet. Vårdinge kyrka rymmer 150 personer. Sockenstugan i Vårdinge går att använda som lokal för minnesstunder. Sockenstugan rymmer upp till 60 personer.

Turinge kyrka

Turinge kyrka i Turinge-Taxinge församling i Nykvarn uppfördes från 1100-talet. Kyrkan är synlig från motorvägen och parkering finns i anslutning till kyrkan och kyrkogården/begravningsplatsen.  I anslutning till Turinge kyrka ligger gamla skolan där minnesstunder kan arrangeras för mindre sällskap.

Taxinge kyrka

Taxinge kyrka ligger vackert i den Sörmländska naturen strax innan Taxinge slott och slottsparken. Vägbeskrivning: E20, avfart nr 140 mot Järna/Nykvarn, följ vägen mot Taxinge slott, ca 12 km.

Nykvarnskyrkan

Nykvarnskyrkan är en mindre kyrka som är belägen i Nykvarns centrum och uppfördes 1974. Lika centralt i Nykvarn ligger Herrgården, där minnesstund efter begravningen ofta äger rum.

Salems kyrka

Salems kyrka på Salems kyrkogård ligger utmed motorvägen E 4:an, vackert vid en udde till Bornsjön. Salems kyrka uppfördes på 1100-talet. I anslutning till Salems kyrka ligger Salems kyrkskola för minnesstunder. De två mindre salarna S:t Erik och S:t Alban rymmer 40 personer vardera. I den stora salen S:t Botvid ryms 80 personer. I Salems församling finns också Säby kyrka och församlingshem, mitt emot Salems centrum.

Fler alternativ finns. Vi anordnar även begravningar i kyrkor och kapell i hela Stockholms län och Södermanland.

Off